5- of 8-daagse buitenlandse reis

Jaarlijks wordt er een 5 of 8-daagse buitenlandse reis georganiseerd. Er wordt een gezellig all inclusive hotel gezocht van waaruit diverse excursies worden gedaan.

Details voor de reis naar de Harz staan in De Schakel van februari 2023.
We zijn nog in onderhandeling met Bolderman als de Harz niet door kan gaan. Hieronder het reisprogramma naar het Teutoburgerwald zoals vermeld op de website van Bolderman.

Reisplan het Teutoburgerwald all-inclusive

5 DAGEN TEUTOBURGERWALD en HAMELEN all-inclusive (informatie uit Bolderman reisgids)Op slechts enkele uren rijden van onze landsgrenzen ligt het Teutoburgerwald, een verrassende regio waar u geniet van prachtige heuvellandschap, sfeervolle stadjes en bijzondere bezienswaardigheden. Vanuit ons hotel in Nieheim, waar u van een onbezorgd All-Inclusive-verblijf geniet, gaan we op zoek naar de Rattenvanger van Hamelen, bezoeken we de historische steden van Paderborn en Höxter en zien we de indrukwekkende rotsformatie Externsteine. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie, dichtbij huis!

 • Bezoek aan Hamelen; aan Paderborn; aan Höxter
 • Verblijf op basis van all-inclusive met Iedere avond entertainment

Vertrekdatum

Maandag tot en met vrijdag eind augustus of in september 2023.
De datum en prijs wordt door het aantal deelnemers, t.w.:

 • Als er 25 of meer deelnemers zijn dan is de mogelijkheid om een eigen bus te hebben.
 • Bij minder dan 25 deelnemers zijn we genoodzaakt om met medereizigers van Bolderman gebruik te maken en is dat een vaste datum van Bolderman.

LETOP

U kunt zich nu inschrijven voor deze reis, er staat nog niets vast.

 • Aangeven of u alleen met de groep KPN en/of voor de gezamenlijke reis wilt deelnemen.
 • Aangeven of u een 2-persoonskamer wilt, of een 1-persoonskamer, of een 2-persoonskamer deelt met een andere KPN deelnemer.
 • Als u zich heeft ingeschreven dan houden wij u via e-mail op de hoogte van het verloop van de reis.
 • Mochten we te weinig deelnemers hebben, dan is het mogelijk om familie of kennissen mee te nemen met de reis.

Laat weten of u meegaat vóór 17 maart 2023.

Prijs naar verwachting niet hoger dan € 500,- p.p. in een 2-persoonskamer.

Toeslag 1-persoonskamer € 50,-.

Inbegrepen

 • Koffie of thee bij vertrek
 • 4 overnachtingen overnachtingen in Parkhotel Nieheim in Nieheim
 • 4x ontbijtbuffet; 4x Lunch/lunchpakket; 4x diner
 • Genoemde excursies, exclusief entreegelden
 • Luxe Comfort Class touringcar met reisleider/chauffeur
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland
 • Tol- en parkeergelden; Toeristenbelasting

All-inclusive in het hotel

 • Koffie en thee (hele dag)
 • Frisdrank, vruchtensap, bier, wijn en jenever (dagelijks tussen 17.00 en 23.00 uur)
 • Uitgebreid avondprogramma

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Toeslag 1-persoonskamer € 65,-

Reisplan Teutoburgerwald en Hamelen all-inclusive

Maandag: Nederland – Höxter – Nieheim

Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar ons hotel in Nieheim waar we worden ontvangen met een lunch. In de middag rijden we naar Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Het middeleeuwse stadje staat bekend om haar historische centrum met veel vakwerkhuizen die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Dinsdag: Vrije ochtend en rondrit Teutoburgerwoud

Deze ochtend doen we het rustig aan en kunt u op eigen gelegenheid Niehiem ontdekken. Op loopafstand van het hotel vindt u het Duitse Kaasmuseum met de Showmelkerij (entree niet inbegrepen). Na de lunch rijden we naar het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Adlerwarte Berlebeck (niet inbegrepen). Vanaf uw zitplaats op de tribune kijkt u prachtig uit over het Teutoburgerwald en ziet u de roofvogels in actie in hun natuurlijke omgeving. U kunt een kijkje nemen in het informatiecentrum, de verschillende volières bekijken en een drankje nuttigen op het terras.

Woensdag: Bad Pyrmont en Hamelen

Na het ontbijt rijden we via een mooie route richting Hamelen. Onderweg stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Aansluitend rijden we verder naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje de rattenvanger van Hamelen. Breng een bezoek aan het museum Hamelen of de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen door heen lokte.

Donderdag: Paderborn en de Externsteine

Vandaag vertrekken we naar de rotsformatie van de Externsteine, deze doemt abrupt op uit het landschap. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van 13 rotsen, die 20 tot 38 meter hoog boven de bergrug uitsteken. Na de lunch brengen we een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier

van Duitsland. Een bezoek aan de Dom van Paderborn is zeker de moeite waard en trekt jaarlijks vele bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan de barokke tuinen van Schloss Neuhaus welke prachtig gelegen zijn bij het eeuwenoude slot.

Vrijdag: Nieheim – Möhnesee – Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Teutoburgerwald en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze reis naar het verzamelpunt in Nederland. Hier kunt u gebruik maken van het afscheidsdiner, waarna u met de servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Hotel Parkhotel Nieheim, Nieheim

Het Parkhotel Nieheim bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van het Teutoburger Wald. Met zijn heerlijk rustige ligging aan het bosrand, geniet u van het all-inclusive concept met een heerlijk drankje op het zonneterras of in de lounge van het hotel. Met iedere avond vertier is dit dan ook genieten! Het nabij gelegen kuuroord Nieheim en de mooie omgeving biedt voor ieder wat wils. Alle kamers zijn uitgerust met een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.